Arrow Studio by Nervegna Reed Architecture + PH Architects | 48.0 m2 | Woodend, Australia | HD




• Architects
Nervegna Reed Architecture, PH Architects
• Location
Woodend, Australia
• Architect in Charge
Toby Reed
• Area
48.0 m2
• Project Year
2013
• Photographs
Sam Reed + Toby Reed
• Manufacturers
Bluescope, Local supplier

Our client Mr. White retired to the countryside near Hanging Rock in Victoria a few years before the project started. His brief was to build a small gallery in the back yard facing the bush, where he could hang paintings and photos and also use as a studio. For security reasons, as well as to maximize hanging space, we were asked to have minimal windows, and for those windows to be framed in a way that intruders could not break in.
A rectangular cube was ‘pushed in’ at one end, and correspondingly ‘pushed out’ at the other end. This design move made the space, while almost accidentally creating an arrow-like form. The push-pull action allowed us to screen the ends from intruders by using optical timber slats, and still create small views. The windows were small as the walls had to be maximised for hanging space. We sited the studio like a piece of random space junk that has fallen into a back garden facing the field beyond.

————————————————–
►WELCOME TO HOME&IDEAS CHANNEL
•Subscribe to HOME&IDEAS YouTube Channel :
————————————————–
►CONNECT WITH HOME & IDEAS !
•Google+ :
•Twitter :
•Facebook :
•Instagram :
•Pinterest :

Previous Tree House in Cape Town | Malan Vorster Architecture Interior Design | HD
Next Small Office Design

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *